Как да изберем хотел на Златни пясъци?

Назад


Как да изберем хотел на Златни пясъци?

  

За всеки би било трудно да се ориентира в избора на хотел на Златни пясъци. Все пак предлагането е огромно, а хотелите се надпреварват да предлагат изгодни оферти за море. Въпросът, който преди всичко следва да си зададете е; Какво очаквам аз от своята почивка? и да определите своя личен туристически профил. 

 

С деца на море

Няма какво да се лъжем – почивката с деца може да се превърне в истински кошмар ако не сме премислили добре своя избор на хотел. Златни пясъци е курорт, който може да бъде и ад и рай за вас. Преди всичко се поинтересувайте от локацията на хотела и съседните хотели. Все пак не искате балконът ви да граничи с хотел, запазен от скандинавски тийнейджъри, опитващи се да достигнат Валхала. След това следва да направите избора си спрямо удобствата. Почивката е кратка и ако искате поне миг спокойствие с половинката или за себе си е добре да се спрете на хотел с аквапарк в Златни пясъци. Ако има и детски кът с аниматор – джакпотът е пълен. Така ще си спечелите няколко часа спокойствие и няма да се притеснявате за сигурността на малчуганите. Те пък от своя страна ще си направят незабравими спомени. Ако сте с малко дете може да предпочетете и стая с балкон, като това ще ви позволи след като го приспите да продължите вечерта с чаша вино на терасата.

 

Кулинарни любители

Повечето от нас търсят ол инклузив на море…и донякъде са прави. Добрият хотелски ол инклузив може многократно да превъзхожда мешаната скара, предлагана по ресторантите на Златни пясъци. Освен това сте спокойни за бюджета, който сте приготвили и може да отделите средства за забавления. Задължително обаче се поинтересувайте предварително от храната, която ще консумирате и я вземете предвид при избора си на хотел на Златни пясъци; дали и какви напитки се включват, дали се предлага а ла карт меню и дали има достатъчно свежи салати и плодове, особено ако пътувате с децата. Тъй като на почивка сме склонни на прегрешения може пък да предпочетете хотел с богат десертен бар.

 

СПА търсачи

Почивката на море в България вече гони световните стандарти що се отнася до СПА туризъм. Родните хотелиери търсят по-дълъг сезон, което доведе до изграждането на прекрасни СПА центрове. Ако сте любител на СПА туризма, то хотелите на Златни пясъци няма да ви разочароват. Поинтересувайте се от съоръженията, които  хотелът предлага – колко големи и колко на брой басейни, дали има термална зона и стая за релакс, както и от типовете масажи. СПА преживяването е рекреативно и романтично и непременно трябва да си го подарите.

 

Бюджетни туристи

Ако бюджетът ви е ограничен и все пак не искате да се лишавате от почивка на Златни пясъци, то ви препоръчваме да се поинтересувате от офертите за ранни записвания. Отстъпките са разнообразни, но винаги осезаеми и ако знаете датите на своята отпуска ви съветваме да се възползвате от тях. Изгодните оферти могат да съвпадат и с други празнични дни, като майски и Великденски празници или пък старта на туристическия сезон, когато хотелите на Златни пясъци се стараят да компенсират не толкова високите температури с богати програми и изгодни оферти за море.  

 

Природни и културни любители

Ако за вас наличието на богата културна програма и възможността за разходки сред природата са водещи при избора на хотел на Златни пясъци, то ще ви зарадваме, че без значение от конкретния избор няма да останете разочаровани. Курортът е известен именно със съчетанието между море и гора и леките и приятни еко пътеки, подходящи за цялото семейство. Наблизо е и легендарният Аладжа манастир. Той е най-известния средновековен скален манастир по Българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. От 21:00 ч., всяка сряда и неделя от май до септември пък може да се насладите и на аудиовизуалния спектакъл "Легенди от Аладжа манастир".

 

Изборът на хотел на Златни пясъци не е лек заради голямата конкуренция, но морето в България може да е наистина много приятно ако отделим време и потърсим точното за нас място. Белите пясъци на плажа на Златни пясъци, прекрасната природа и хотелите, които предлагат аквапаркове, СПА центрове, ол инклузив и изгодни оферти за българските туристи са сред основните плюсове на родното Черноморие. Малко повече за предимствата на родното море ще прочетете в следващата статия от блога на Престиж Делукс Хотел Аквапарк Клуб